У Львівській області триває марафон зі збирання коштів для транспортування до США на лікування потерпілих під час пожежі трьох дітей з села Долинівка Сколівського району. Протягом одного дня зібрали майже 600 тисяч гривень.
Львівські медики домовилися з американськими колегами, що дітей у Бостонській опіковій клініці лікуватимуть безплатно. Необхідна лише 101 тисяча доларів США для транспортування пацієнтів на спеціальних літаках.
Таких одно- і двомісних лайнерів-реанімацій у світі лише десять. Під час польоту пацієнтам нададуть необхідну медичну допомогу. Інші літаки не можуть бути використані.
Зараз троє дітей у вкрай важкому стані з опіками тіла від 40 до 90 відсотків.
Дідусь потерпілих у пожежі онуків помер.
Стали відомі подробиці страшної трагедії. У зв’язку з морозами вся сім’я — мати, бабця, дідусь і троє дітей віком від 2 до 11 років, переселилися в літню кухню. Цілу ніч гріли хату. Від розігрітої печі загорівся будинок. Дідусь встиг розбудити дітей. Матір і бабусю врятувати не вдалося.
Виліт потерпілих дітей заплановано на вівторок-середу. Їхній опікун вже отримав візи в Посольстві США в Києві.
Всі жителі Львівщини стежили за марафоном людяності, коли за сприяння голови ОДА Михайла Костюка і міського голови Андрія Садового, за підтримки громади протягом двох днів було зроблено все можливе, щоб діти отримали найкращу медичну допомогу.
Під час морозів у Львівській області від пожеж та отруєння чадним газом постраждали десятки людей. Основна причина трагедій — порушення правил пожежної безпеки.