Верховна Рада виконає більшу частину поставлених Президентом Віктором Януковичем завдань упродовж першого півріччя. Про це під час брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Уперше в доповіді глави держави ми почули завдання, вирішивши які, зможемо навести порядок в економіці», — сказав він та додав, що сьогодні завдання парламенту — імплементувати це в законодавче поле. Якщо дана робота буде проведена в стислий термін, то парламентарій упевнений, що протягом нетривалого часу, максимум півроку, більшу частину поставлених завдань буде виконано.

Відповідаючи на запитання щодо можливого кандидата на посаду Омбудсмана, О. Єфремов заявив, що у фракції немає жодних претензій до роботи Ніни Карпачової. За його словами, засідання фракції з цього питання ще не проходило. Нині не варто говорити про конкретні кандидатури, оскільки для їх визначення існує законна процедура.

«На сьогодні чіткого рішення немає. Тому не буду говорити про конкретних політиків, адже ще триває обговорення», — сказав О. Єфремов та нагадав, що по завершенні нинішньої каденції Н. Карпачової у народних депутатів та глави парламенту буде ще 20 днів на узгодження і подання кандидатури.

У свою чергу, голова фракції «БЮТ-«Батьківщина» Андрій Кожемякін під час брифінгу заявив, що «БЮТ-«Батьківщина» та «НУ—НС» визначилися з кандидатурою Омбудсмана, підготувавши 113 підписів за голову Української Гельсінкської групи Євгена Захарова. «Ще 1 лютого питання кандидатури на посаду Уповноваженого з прав людини у Верховній Раді мені вдалося обговорити з Юлією Тимошенко, коли я відвідував Качанівську колонію», — розповів він. За його словами, Є. Захаров буде достойним представником від опозиційних сил на цій посаді.

Нагадаємо, повноваження чинного Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової закінчуються сьогодні.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.