Юні спортсмени товариства «Колос» вдало розпочали новий сезон. Нагадаємо, що на перших юнацьких зимових Олімпійських іграх в Інсбруку вихованці Харківської обласної організації ФСТ «Колос» фігуристи Олександра Назарова і Максим Нікітін виграли срібну медаль серед танцювальних пар, а їхня землячка Марія Долгополова стала другою на дистанції 3000 метрів у шорт-треку.

У «Колосі» чималі надії покладають і на дорослих спортсменів, які вже здобули ліцензії на літню Олімпіаду-2012 в Лондоні. Це легкоатлети Авраменко (АР Крим), Добринська, Яковенко, Ремщук (усі — Вінницька область), Яновська (Волинська), Саладуха (Донецька), Гамера-Шмирко, Дем’янюк (Львівська), Слободенюк, Бурковська (Рівненська), Лупу, Цихоцька (Чернівецька), боксери Ломаченко (Київ), Шелестюк (Сумська), а також Костевич з Чернігівщини (кульова стрільба), представники Київщини Гринь і Чеканов (академічне веслування), Кисельова (кінний спорт), а також Пригоров з Харкова (стрибки у воду).

Нині головне завдання товариства та його обласних організацій —створити спортсменам необхідні умови для заключного етапу підготовки до олімпійського турніру. Про це йшлося на засіданні президії «Колоса», яке відбулося в Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Також чимало уваги учасники зібрання присвятили розробці Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, масових заходів і спортивних змагань «Колоса» на 2012 рік. Він передбачає активізацію фізкультурно-спортивного руху серед сільського населення, організацію активного дозвілля сільської молоді.

Окрім Олімпіади в Лондоні, цього року колосівські команди змагатимуться за призові місця на п’ятих зимових і шостих літніх спортивних Іграх молоді України. На футболістів з дитячо-юнацьких спортивних шкіл чекає цікавий чотириетапний кубок «Золотий колосок», також відбудуться змагання серед сільських дітей під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?».

Дебютує під егідою сільського спорттовариства і перша Всеукраїнська спартакіада серед працівників головних управлінь агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій з фінальним турніром, який відбудеться на початку вересня у Скадовську. А завершиться сезон Всеукраїнськими іграми на найкраще спортивне село. Колосівські очільники сподіваються залучити до змагань якомога більше населених пунктів. Але якщо сільський голова прагне, щоб його команда пробилася до головного фіналу, він повинен збудувати своїм фізкультурникам спортивну базу, забезпечити їх формою, організувати секції, запросити спортінструктора. Звісно, бюджетних коштів на все це не вистачить. А тому, на думку чиновників, сільські депутати активніше залучатимуть до співпраці місцевих фермерів, бізнесменів.

У січні стартував перший Всеукраїнський конкурс серед спортивних журналістів «Колос» спортивний—2012». Він триватиме до 15 листопада і, як вважають організатори, сприятиме всебічному висвітленню передового досвіду розвитку фізичної культури і проблем роботи ВФСТ «Колос».

Микола МОТОРНИЙ, керівник прес-служби ВФСТ «Колос».