Одеська обласна рада ветеранів Афганістану звернулася з відкритим листом до міського голови Олексія Костусєва. У ньому йдеться про те, що Олексій Костусєв і депутати міської ради не виконують передвиборних обіцянок про надання соціальної підтримки воїнам-афганцям.
Останнім часом, сказано у відкритому листі, удвічі скоротилися виплати родинам загиблих, припинено виділення житла ветеранам і оздоровлення афганців, які цього потребують, ліквідовано пільгову ставку на оренду приміщень ветеранським організаціям, скорочено програму допомоги інвалідам війни.
До 15 лютого воїни-афганці вимагають відновити виплати родинам загиблим в обсязі 600 грн., відновити програму виплат допомоги інвалідам -не менше 600 грн., виділити кошти на оздоровлення афганців — не менш як 600 особам по 1500 грн. кожному.
У відкритому листі міститься ультимативна вимога до міської влади: якщо до 15 лютого вимоги, зазначені в листі, не будуть виконані, колона в кількості трьох тисяч осіб — учасників бойових дій, ветеранів війни —прибуде до будівлі Одеської міської ради для проведення мітингу та подальшого безстрокового пікетування із блокуванням роботи міської ради до повного виконання вимог афганців.
Одеса.