Днями Кіровоградський обласний госпіталь для інвалідів війни благодійно отримав 210 комплектів, до яких увійшли: матраци, ковдри, подушки і постільна білизна. Їх доставили до медзакладу без зайвої помпи, в робочому режимі, без приурочення до якоїсь дати. Просто тут назріла необхідність і тому народний депутат України, очільник фракції Народної партії у Верховній Раді Ігор Шаров швидко, по-діловому прийшов на допомогу.

— Наша співпраця з Ігорем Федоровичем Шаровим триває десять років, — розповідає головний лікар Кіровоградського обласного госпіталю для інвалідів війни Геннадій Сябренко. — Хотілося б відзначити, що дуже часто ініціатором надання допомоги (без звернення адміністрації) є він сам. У наш час — це велика рідкість. Ось і сьогодні ми отримали від народного депутата те, що нам було необхідно на даний момент: м’який інвентар, а також постільну білизну, якими тепер у повному обсязі укомплектуємо ліжковий фонд госпіталю.

Нині у госпіталі силами районних держадміністрацій, міських рад області тривають ремонти приміщень. За кожним районом і містом регіону закріплено лікарняні палати відповідно до кількості проживаючих на територіях. Коли розпочалися ремонти, постало питання про наповнення модернізованого госпіталю новим інвентарем, у тому числі м’яким. Медики звернулися з листами до багатьох підприємств, організацій. Більшість надіслали відписки. А Ігор Шаров одразу відгукнувся.

Це аж ніяк не перша допомога, надана народним депутатом: госпіталю було подаровано автопікап для транспортування хворих, кондиціонери. «Спеціально обладнаний для транспортування хворих автопікап істотно полегшив виконання професійних обов’язків співробітниками нашого лікувального закладу, — продовжує Геннадій Сябренко. — Комфортна і багатофункціональна машина дає змогу транспортувати пацієнтів до профільних медустанов, наприклад, до онкодиспансеру та інших. Ігор Федорович розуміє, як важливо не словами, а справою доводити повагу й шану нині живим героям, які пройшли випробування війною».

У палати ветеранів війни було встановлено 20 подарованих кондиціонерів, п’ять холодильників. «За великим рахунком, ми відчуваємо пильну увагу і постійну турботу обласної влади — облдержадміністрації, її голови Сергія Ларіна, управління охорони здоров’я, а також нашого земляка Ігоря Шарова, — зауважує головний лікар госпіталю. — Ігор Федорович просто по-людськи вже десятиліття системно допомагає нам. Це поклик душі — допомагати. Він соціально відповідальний народний депутат. І допомагає адресно не лише нашому лікувальному закладу, а й інвалідам Афганської війни, ветеранам.

Пацієнтам шпиталю добре відоме ім’я Ігоря Шарова. Заслужені люди дякують Ігореві Федоровичу за турботу, відзначаючи, що лікувальний процес і харчування в установі перебувають на належному рівні.

У палаті 11 кардіологічного відділення проходить лікування ветеран Великої Вітчизняної війни, удостоєний орденів Леніна та Трудового Червоного Прапора, нагороджений ще чотирма значущими нагородами, — Михайло Гінкота. «Без кондиціонера влітку зовсім погано, — каже ветеран. — Тепер ось дізнався, що Ігор Федорович подарував ковдри, подушки й матраци. І хоча Ігор Шаров став великою людиною, він не відгородився від народу, гідно поводиться у Верховній Раді. Хочеться, щоб саме такі люди були при владі».

— Для пацієнтів шпиталю дуже важливий правильний температурний режим, — розповідає завідувачка кардіологічного відділення Олена Пасічник. — «Профільні» патології кардіології — ішемічна хвороба, гіпертонія. Ці захворювання найчастіше виявляються у старшій віковій категорії, тому наше відділення «перевиконує» план щодо заповнення ліжко-місць. А за правильного температурного режиму у хворих не спостерігається різких стрибків тиску. Цього року медпрацівники відділення відчули істотне полегшення. Були задоволені і ми, і наші пацієнти.

— Я ліквідатор аварії на ЧАЕС, інвалід другої групи, інвалід Афганської війни, — продовжує розмову пацієнт В’ячеслав Терзов. — Якби не було цього госпіталю, нам не було б де лікуватися. Тут обслуговують дуже добре, чудовий колектив. Дякуємо і за допомогу депутатові. Депутати повинні йти в народ і бачити на власні очі, що потрібно людям. А ще влада зобов’язана звертати увагу на тих, хто віддав своє здоров’я за Батьківщину. На тих людей, котрі, можливо, доживають свої останні дні. Не базікати, не говорити порожні красиві слова, а по-справжньому піклуватися й допомагати...

Фото Івана ЛЕОНОВА.

Лідер фракції Народної партії у Верховній Раді Ігор Шаров у Кіровоградському госпіталі для інвалідів війни.