25 і 26 лютого на Набережній Дніпропетровська пройдуть народні гуляння у зв’язку з Масляною. А родзинка свята в тому, що останні кілька років городян власноручно пригощає міський голова І. Куліченко.
— Позаторік я теж стояв і смажив млинці. Тоді я сказав, що можу спекти кілька млинців, але чоловікам їх не дам, бо я не кухар, а от жінкам за поцілунок — із задоволенням, — жартує Іван Іванович.
З його ініціативи цього року на святі поздоровлять молодят, які вирішать одружитися в переддень Великого посту. Кожній парі подарують великий шматок масла та барильце меду, щоб їхнє спільне життя йшло як по маслу і було солодким.
— Я готовий зі своїми друзями стати спонсорами, щоб подарувати великий шматок масла й барильце меду кожній парі молодят. Для того щоб молоді люди запам’ятали, в який день народилася їхня родина і чиї традиції ми шануємо, — ділиться планами Іван Куліченко.
На Масляну також будуть козачі бої, змагання «лава на лаву», бої з подушками, «перетягування» колоди. На новій 50-метровій сімейній лаві, відкритій цього літа у Дніпропетровську, теж організують конкурс: наразі в місті розшукують родину, що зможе заповнити всю цю лавку. Пройде конкурс і серед торговців млинцями: хто їх найбільше роздасть, до кого вишикується найдовша черга, хто найбільше напече. У святі візьмуть участь школи єдиноборств, музичні й танцювальні колективи обласного центру.
На знімку: міський голова за улюбленою роботою.
Фото з архіву прес-служби Дніпропетровської міськради.