Аж занадто люті для півдня України морози не завадили тисячам мешканців Таврійського житлового масиву Херсона вийти на стихійні зібрання у дворах своїх багатоповерхівок. 

Погрожуючи акціями протесту аж до перекривання доріг, доведені до відчаю люди вимагають від постачальників електроенергії припинити знущатися над ними. 

Річ у тім, що ще до настання холодів компанія «Херсоннобленерго» розповсюдила в місцевих ЗМІ оголошення про щоденні «віяльні» відключення будинків Таврійського від енергопостачання з 9-ї до 16-ї години дня у зв’язку з плановим ремонтом та технічним оглядом трансформаторних підстанцій. Незважаючи на холоди, енергетики неухильно дотримуються плану, знеструмлюючи навіть ті багатоповерхівки «спального» масиву висотної забудови, в яких встановлено електричні, а не газові плити. Отже, їхнім мешканцям проблематично навіть приготувати їсти чи підігріти молоко для дитини — на вулиці ж багаття розкладати не підеш. Вельми непереливки і тим городянам, котрі встановили в квартирах автономні опалювальні прилади: імпортні котли споживають не тільки газ, а й електрику для циркуляційних насосів, тому після її відключення також вимикаються, і в квартирах «панельок» за кілька годин настає така люта холоднеча, як і на вулиці.

Херсонська міськрада вже виступила на підтримку земляків, розповсюдивши через свою прес-службу заклик до компанії «Херсонобленерго» відкласти планові ремонтні роботи до потепління. Однак прес-служба «Херсонобленерго» у боргу не залишилася і пояснила, що тепер електромережі обласного центру працюють із великим перевантаженням. 

Якщо постійно не контролювати їхній технічний стан, це загрожує масштабними аваріями (втім, їх і так не бракує). 

Енергетики, в свою чергу, радять муніципальній владі вжити заходів для того, щоб комунальні котельні підняли температуру теплоносія в підземних магістралях і позбавили власників квартир у багатоповерхівках необхідності додавати тепло, вмикаючи електрокаміни. Отож поки комунальники та постачальники кіловатів обмінюються ущипливими випадами через своїх «прес-аташе», городяни клацають зубами та «зігріваються» на акціях протесту.