У медіа-холі Українських національних новин відбулася прес-конференція політиків, що входять до різних парламентських фракцій.
На думку Катерини Самойлик (КПУ), на роботу парламенту передусім впливатимуть майбутні вибори народних депутатів. «Перегони накладуть відбиток на всю роботу Верховної Ради. Ми будемо дуже багато бачити і законопроектів, і виступів, націлених на соціальний захист людей. Зі свого давнього досвіду депутатської роботи знаю, що напередодні виборів можна для людей прийняти дуже корисні та вкрай необхідні законопроекти», — зауважила вона.
У свою чергу, регіонал Михайло Чечетов розповів про найголовніші законопроекти, які розглядатимуться під час десятої сесії Верховної Ради. На які, за його словами, чекають українське суспільство та політикум. Одним із таких документів політик назвав Кримінально-процесуальний кодекс. «Внесений до парламенту документ буде ухвалений на цьому тижні у першому читанні. На мій погляд, у ньому дуже чітко прописані механізми захисту прав людини. На погоджувальній раді було прийнято рішення розгорнуто розглянути його: щоб усі виступили, щоб були заслухані пропозиції, рекомендації та щоб вийшли на той законопроект європейського змісту, який підвищив би правозахисну складову в Україні і був позитивно сприйнятий в європейських колах», — додав політик.