Про протести севастопольської громадськості проти будівництва в прибережній смузі на пляжі «Дика Омега» «Голос України» розповідав у публікації «На «Дикій Омезі» й порядки відповідні?..» у номері за
4 січня.
За три тижні на протести й виступ парламентської газети відреагували посадові особи Головного управління Державного комітету України із земельних ресурсів у Севастополі. Начальник управління Владислав Виноградов сказав про те, що стосовно сімох ділянок дачного кооперативу «Науковий» фахівцями Держкомзему в ході перевірки виявлено порушення земельного законодавства. Причина порушень, за словами В. Виноградова, об’єктивна:
— Законодавча база відстає від вимог часу. У ті роки (коли оформлювали документацію по «Науковому». — Ред.) була відсутня прибережна захисна смуга: її не було в земельному кадастрі. Неможливо було побачити, на якій відстані від урізу води перебуває земельна ділянка. На сьогодні в Інтернеті в реальному часі зображена дійсна картина. Ми можемо контролювати, куди конкретно потрапляє та чи інша земельна ділянка.