У Республіканському комітеті АРК із палива, енергетики та інноваційної політики відбулася презентація проекту «Будівництво в Криму вітряних електро-
станцій на базі установок типу Fuhrlander».
За інформацією прес-служби Рескому, компанія «Вітряні парки України», що налагодила разом із німецькими колегами виробництво в Краматорську вітроустановок потужністю 2,5 МВт, уже має перший досвід їхнього впровадження на Новоазовській та Очаківській ВЕС (загальна потужність — 82,5 МВт).
До того ж Крим, на думку виробників вітроустановок, з огляду на його унікальний вітроенергетичний потенціал, становить для компанії особливий інтерес. На півострові пропонується створення цілої мережі із шести вітроелектро-
станцій у Сакському, Радянському, Первомайському і Ленінському районах. Планована потужність усього комплексу — 1062,5 МВт.
Як партнера з питань проектування запропоновано підприємство ТОВ «Крим Ірей Проект». Дослідницькі й будівельні роботи, вважають організатори, здійснюватимуть із залученням лише кримських фахівців. Проект передбачає комплексне інвестування зарубіжних і українських джерел фінансування.
Крим.