Цікавий випадок на Закарпатті: на листках квітки в коридорі райвідділу міліції начебто «вели облік» заробленого на хабарах, записуючи суми «зелених». Поки що не доведено, хто саме це робив. Але факт є фактом: записи наявні. Згодом співробітники СБУ викрили протиправну діяльність двох працівників саме цього, Виноградівського, РВ УМВС України в Закарпатській області.

Встановлено, що вартові порядку вимагали від місцевого мешканця хабар у розмірі 2,5 тисячі американських доларів, щоби не притягувати його сина до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків. Днями співробітники СБУ затримали на гарячому одного з правоохоронців під час одержання ним усієї суми хабара в одній з кав’ярень райцентру. За цими матеріалами прокуратура стосовно зловмисників порушила кримінальну справу. Затримані перебувають під вартою. Триває досудове слідство.

На жаль, такі випадки в країні не поодинокі. Нещодавно на Черкащині затримали майора та старшого лейтенанта міліції, які вимагали хабара в сумі 8 тисяч гривень. 

Про це повідомила прес-служба СБУ. «Встановлено, що начальник слідчого відділення та старший слідчий Звенигородського райвідділу міліції вимагали від місцевої мешканки гроші за звільнення її сина від кримінальної відповідальності та закриття кримінальної справи», — йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали правопорушників поблизу однієї із станцій технічного обслуговування автомобілів м. Звенигородка після одержання через посередника всієї суми хабара. За матеріалами СБУ прокуратурою Черкаської області стосовно міліціонерів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 «Вимагання та одержання хабара» Кримінального кодексу України.  Зловмисникам, які перебувають під вартою,  загрожує позбавлення волі строком до 12 років. 

Тим часом у Херсоні оголошено в розшук... майора міліції. Начальника відділу по боротьбі з наркотиками Суворовського району міста запідозрили в тому, чому він згідно зі службовими обов’язками повинен був протидіяти, а саме — в збуті отруйного зілля. Працівники відділу внутрішньої безпеки при УМВС Херсонщини встановили за перевертнем у погонах негласне спостереження, потім підвели до нього по черзі трьох підставних покупців. Кожному з них він продав по склянці марихуани, після чого все стало остаточно зрозуміло, і «борця з наркобізнесом» вирішили затримувати на місці злочину.

 

Однак на зустрічі, призначеній нібито для переговорів про продаж великої партії «зілля», майор щось запідозрив. І кинув свій «Хюндай» просто на машину опергрупи відділу внутрішньої безпеки. Ударом об бампер він здвинув її убік і прорвався — заблокувати йому дорогу просто не встигли, тож наркоторговця з міліції довелося оголошувати в розшук. 

У нього вдома й у службовому кабінеті провели обшуки, але нічого компрометуючого не виявили. Не відомо також, звідки він брав наркотики для продажу: чи то пускав наліво конфіскат, чи то сам закуповував оптові партії «товару» на чорному ринку й потім торгував їм у роздріб.

Cуми хабарів записані на листках квітки.

Вл. інф.

Фото прес-центру  Служби безпеки України.