У Дніпропетровську за матеріалами СБУ засуджено шістьох мешканців Першотравенська, причетних до скоєння тяжких злочинів.

Тепер достеменно відомо, що 7 березня 2009 року громадяни Кисельов, Глазуєв, Шматченко, Алін, Багрій та Вихарев посеред білого дня практично в центрі міста Першотравенська заштовхали в автомобіль 34-річного Руслана Т. і відвезли його до спортзали, що належала одному з охоронних агентств області...

Потім для молодого чоловіка настали дні пекла. Прикувавши потерпілого наручниками до металевої балки, озброєні злочинці постійно знущались над ним, вимагаючи гроші. Заручника навіть примусили написати розписку за неіснуючий борг у 50 тисяч гривень, які він нібито позичив рік тому. У такий спосіб  намагалися заволодіти житлом потерпілого. Але, навіть отримавши документи, необхідні для приватизації квартири, його знову відвезли до спортзали та продовжили катувати.

Після тижня жорстоких знущань вони натягли постраждалому мішок на голову та відвезли в гараж, щоб остаточно вирішити його долю. Але ввечері чоловікові вдалося втекти з полону через дірку в даху.

На початку липня 2009 року під час спецоперації співробітники СБУ та міліції затримали чотирьох зловмисників. Пізніше за ґратами опинилися ще двоє співучасників злочину. Під час обшуку в приміщенні, де тримали заручника, було вилучено два мисливські карабіни «Сайга», помпову рушницю, два пістолети, набої, гумові палиці, наручники, бронежилети, документи потерпілого тощо.

Вироком суду всіх членів злочинного угруповання визнано винними у вчиненні таких злочинів: вимагання, катування, крадіжка, незаконне поводження зі зброєю та призначено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років. Днями вирок набув чинності.