До п’яти років і трьох місяців позбавлення волі засудив Корольовський районний суд Житомира 23-річного жителя обласного центру, який у шахрайський спосіб заволодів чужим мобільним телефоном.
Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Корольовського райвідділу міліції Олег Марковський, до потерпілого підійшов молодий чоловік і попросив зателефонувати. Увагу власника телефону, котрий працює продавцем, відволікли покупці, а коли він спохопився, було пізно: житомирянин, якого знав лише в обличчя, зник разом із апаратом.
Коли сподівання на те, що повернеться, розтанули, звернувся до міліції. Шахрая вдалося розшукати. З’ясувалося, що термінал, який коштує 1300 гривень, він одразу ж продав за 300 гривень. Такі дії суд оцінив у два з половиною роки позбавлення волі. Але молодика раніше вже визнали винним у вчиненні грабежу й незаконному заволодінні транспортним засобом, і йому було винесено вирок у вигляді позбавлення волі з випробним терміном у три роки. Тому разом і вийшов такий довгий строк.
Житомир.