У Вінниці четверо правоохоронців провели обшук у квартирі помічника народного депутата України, керівника міської організації ВО «Батьківщина» Віталія Донця. У двері подзвонили вранці першого лютого.
— Міліціонери пред’явили постанову Івано-Франківського суду про проведення обшуку, — каже пан Віталій. — Цим мене дуже здивували, бо в цьому місті я не був уже понад п’ятнадцять років. У постанові йшлося про розслідування злочину, під час якого невідомі побили людей бейсбольними битками. В мене шукали холодну зброю.
Після того, як запитали, чи є у квартирі холодна зброя або наркотики, господар попросив не влаштовувати провокацій. Аби їм запобігти, запросив у квартиру двох сусідів. Удома в цей час була також мати Віталія.
— Я попередив міліціонерів, що працюю помічником народного депутата України Наталії Королевської, — каже В. Донець, — а також про те, що очолюю міську організацію партії «Батьківщина» та є керівником обласного Комітету опору диктатурі. Саме з активізацією дій опозиції на Вінниччині пан Донець пов’язує таку прискіпливу увагу до його персони.
Після двадцяти хвилин обшуку міліціонери склали протокол і покинули помешкання. Як стверджує пан Донець, чого шукали, не знайшли.
У секторі зв’язків із громадськістю обласної міліції повідомили, що насправді обшук проводили міліціонери з Івано-Франківська, а вінницькі правоохоронці тільки супроводжували їх.
Вінницька область.