Починається всеукраїнська акція зі збору підписів з вимогами внести зміни до Податкового кодексу стосовно спрощеної системи. Про це під час презентації проекту «Захистимо кожного» заявила народний депутат від «БЮТ-«Батьківщина» Наталія Королевська.
Крім того, народний обранець повідомила, що до проекту «Захистимо кожного» входить сайт «Влада під контроль», який стане головним веб-ресурсом країни з фіксації та розслідуванням порушень органів влади і чиновників. Кожен підприємець, запевнила вона, зможе отримати онлайн консультацію зі свого питання. На сайті також буде відображено порушення чиновників. У рамках проекту в усіх регіонах країни для підприємців почнуть працювати консультаційні пункти й поширюватимуться інформаційні брошури «Мистецтво самооборони».
«Переконана, що саме так можна контролювати владу — разом, точно знаючи, за що борешся і що потрібно змінити. Тільки ми можемо змусити владу поважати наші права та інтереси. Ніхто за нас цього не зробить», — підкреслила Н. Королевська.
Нову економічну модель, упевнена вона, потрібно сформувати на фундаменті малого і середнього бізнесу. Це дасть можливість пожвавити підприємницьку активність, створити нові робочі місця, залучити інвестиції до країни. «Але сьогодні українська влада знищує підприємництво. За офіційним даними, кількість рейдерських захоплень за минулий рік збільшилося втричі. І коли ми мовчимо, то стаємо співучасником цього злочину», — сказала парламентарій.
Тому вона наполягатиме на створенні парламентської слідчої комісії з питань розслідування фактів порушення прав підприємців і незаконного переслідування суб’єктів економічної діяльності органами виконавчої влади.