У Криму потрібно будувати заводи з переробки твердих побутових відходів. Про це заявив Голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов.
Він також зазначив, що нині на полігонах ТПВ півострова накопичилося 64 мільйони тонн сміття. «Потрібно будувати сучасні заводи з переробки всього цього, з утилізації, до того ж останні технології дають змогу робити це прибутковим виробництвом, з отриманням із сміття інгредієнтів, які є сировиною для виробництва електроенергії». А для будівництва мають намір залучати інвесторів.
Нагадаємо, торік Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову екологічну програму розвитку Криму («Екологічно безпечний Крим») на 2011—2015 роки. Її виконання забезпечить неперевищення обсягу викидів забруднюючих речовин в атмосферу, збільшення обсягів утилізації твердих побутових відходів, зменшення антропогенного навантаження на рекреаційні зони регіону тощо. За інформацією Головного управління інформаційної політики Радміну АРК, одна з німецьких компаній планує створити в Сімферополі комплексну систему збирання та переробки твердих побутових відходів. Також пропозиції стосовно будівництва сміттєсортувального комплексу надали австрійці.
Крим.