У холі Дніпропетровської обласної ради встановлено апарат, що дає змогу швидко і зручно дезінфікувати руки (на знімку). Ця можливість абсолютно безплатна і доступна для усіх громадян.

— Дезінфекція рук — один з основних методів профілактики поширення респіраторних захворювань, які особливо активні холодної пори року, — зазначає Олена Лугова, заступник начальника Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації. — Щодня приміщення облради відвідує значна кількість людей, тому індивідуальна дезінфекція рук з високою ефективністю запобігає поширенню вірусних інфекцій.
— Таке нововведення, — коментує голова обласної ради Євген Удод, — відповідає європейським практикам гігієнічної безпеки відвідувачів адміністративних установ. За мінімальних витрат на установку та обслуговування апарату ми знижуємо ризики поширення респіраторних захворювань.
До цього оптимістичного повідомлення варто додати, що апарат висить на стіні за міліцейським кордоном. І не такий вже він доступний, як кажуть чиновники. Якщо у Дніпропетровську справді піклуються про народ, то чому б не забезпечити такими недорогими пристроями часто відвідувані людьми установи: підрозділи Пенсійного фонду, виконкоми районних рад, школи та лікарні?
Фото прес-служби обласної ради.