Голова Верховної Ради України Володимир Литвин учора провів зустріч з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Ніною Карпачовою.
Під час зустрічі було обговорено питання щодо щорічної доповіді про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні, яку відповідно до законодавства омбудсмен має представляти парламенту протягом першого кварталу кожного року. 
Н. Карпачова звернулася до В. Литвина з пропозицією представити Верховній Раді України щорічну доповідь у день відкриття десятої сесії — 7 лютого, зазначивши, що у цей день збігає термін її повноважень, і висловила готовність відповісти на запитання депутатів. 
Голова Верховної Ради України підтримав ініціативу Н. Карпачової і повідомив, що він доручив передбачити у проекті порядку денного роботи парламенту на наступному пленарному тижні виступ Уповноваженого з прав людини. На його думку, заслухати щорічну доповідь Уповноваженого з прав людини можна після урочистого відкриття сесії. 
В. Литвин і Н. Карпачова підкреслили, що це відповідатиме Конституції України, Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», а також Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». 
Керівник парламенту висловив сподівання, що заперечень з боку керівників фракцій щодо такої процедури заслуховування щорічної доповіді не буде. 
Прес-служба Верховної Ради.