Як мінімум на 50 відсотків після цьогорічних виборів склад Верховної Ради оновиться. Про це заявив 31 січня на прес-конференції у Чернігові народний депутат України, перший заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов (на знімку). Він вважає, що за новим виборчим законом до парламенту матимуть можливість пройти неординарні особистості, які добре знатимуть реалії сьогодення, проблеми людей. Водночас вибори, зазначив політик, не головна подія року.

«Головне сьогодні — глибока модернізація країни, підвищення соціальних стандартів у ній», — підкреслив народний депутат. У цьому зв’язку він розповів про свою співпрацю з регіональною владою, безпосередню роботу на Чернігівщині, де з його допомогою вирішується декілька соціальних проектів, зокрема, будівництво Седнівської школи. «Ми здамо у цьому році найкращу сільську школу в Україні, — повідомив представник Верховної Ради. — Загальна кошторисна вартість освітнього об’єкта становитиме майже 40 мільйонів гривень».

 

М. Чечетов піддав критиці зусилля окремих політиків, які дискредитують за кордоном керівництво країни в очах світової спільноти. За його словами, американські сенатори, їдучи на міжнародні форуми, залишають свої партійні квитки вдома. А у нас стараються зробити навпаки, прагнуть вилити побільше бруду на свою владу. Головна хвороба опозиції, на думку депутата, у тому, що «її партійними лідерами є тушки», які змінюють партійну приналежність у залежності від політичної вигоди, ситуації. Як вважає політик, на майбутні вибори «тушки візьмуть у списки тушканчиків». «Що в нас з цього вийде? Тушканат якийсь, а не опозиція, — підсумував він. — Через це у неї ніколи не буде єдності, як у європейської опозиції». М. Чечетов торкнувся й питання українсько-російських відносин. Парламентарій вважає, що після «п’яти років холодної війни при помаранчевому керівництві» не все так просто, і «холодок ще залишився». «Ми з розумінням ставимося до братського російського народу, дружньої країни, — сказав він. — По-іншому їм важко вести себе. Їм складно саме зараз піти на компроміс. Росія не прагне принизити нас, вона жорстко відстоює свої інтереси. Але після 4 березня градус політичної напруги спаде, і ми знайдемо збалансоване рішення по газу». Народний депутат України переконаний, що після президентських виборів у Російській Федерації між двома країнами будуть налагоджені довгострокові взаємовигідні відносини. «Отримання додаткового фінансового ресурсу завдяки зміні договору по газу дасть можливість інвестувати з бюджету значні кошти в соціальні проекти», — зазначив політик.

Чернігів.

Фото автора.