Екс-голову Харківської облдержадміністрації, найближчого соратника Віктора Ющенка, а потім і голову Харківської облорганізації ВО «Батьківщина» Арсена Авакова оголошено у міжнародний розшук.
Як повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області, 31 січня А. Авакова було притягнуто як обвинувачуваного у кримінальній справі, порушеній 26 січня за фактом перевищення ним влади та службових повноважень, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України. Цього само дня А. Авакова було оголошено у розшук. За поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. 
Наприкінці січня цього року прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради. 
Тим часом оголошений у міжнародний розшук Арсен Аваков в інтерв’ю власному інтернет-виданню «Главное», опублікованому 1 лютого, заявив, що він на момент запису інтерв’ю перебував у Німеччині, у Берліні, і збирається вирушити до  Греції. І поки що не планує просити політичного притулку за кордоном.
Народні депутати Андрій Кожем’якін і Микола Мартиненко звернулися до керівництва Інтерполу із проханням не розшукувати й не затримувати голову Харківської облорганізації ВО «Батьківщина» Арсена Авакова. Про це 1 лютого під час свого візиту в Харків повідомив журналістам А. Кожем’якін. Крім того, за словами А. Кожем’якіна, лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що «єдиним злочином» Арсена Авакова є належність до лав опозиції та членство у лавах партії «Батьківщина».
Харків.