Президент Петро Порошенко із робочою поїздкою побував на Запоріжжі.

Розпочався візит із відвідування госпіталю, де глава держави поспілкувався з пораненими бійцями, в тому числі й тими, хто зовсім недавно вийшов з-під Дебальцевого. Кільком із них вручено державні нагороди. Потім Президент поклав квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, який відкрили напередодні біля центрального входу до будівлі обласної влади. «Запоріжжя — частина мого серця», — сказав він спілкуючись із городянами біля стели з червоного граніту.

Уже в сесійній залі Запорізької обласної ради глава держави вручив п’ять ордерів на квартири вдовам загиблих льотчиків. Документи отримали дружини капітанів Ігоря Скачкова та Сергія Тєлегіна, старших лейтенантів Володимира Буркавцова та Олександра Козолія і прапорщика Віктора Ментуса.

Під час візиту Президент представив активу області нового голову облдержадміністрації Валентина Резніченка. У своєму виступі Петро Порошенко зауважив: «Запорізька область — стратегічна точка опори в боротьбі з агресором та терористами. Тому надзвичайно важливо, щоб її очолював сильний менеджер. Запоріжжя було, є і буде українським. Це форпост української державності та символ незламності козацького духу». Новому голові ОДА «вдасться вибудувати кадрову політику і залучити до роботи авторитетних, досвідчених, патріотичних і порядних людей замість зруйнованої, пронизаної тотальною корупцією старої системи», висловив переконання глава держави. Серед найак-туальніших проблем 

П. Порошенко назвав заповнення всіх вакансій голів райдержадміністрацій вже до кінця поточного місяця. Однак таке «прискорення» процесу не повинно впливати на його якість, наголосив він. До слова, в Запоріжжі без голів залишається більше половини районів — одразу дванадцять...

Зачепивши тему реформ, Президент зазначив, що «їх доводиться проводити, відстрілюючись однією рукою від ворога». Нині триває робота з надання регіонам більших повноважень шляхом проведення децентралізації, зауважив глава держави, поінформувавши, що вже цього тижня має намір затвердити склад конституційної комісії, яка опрацює відповідні зміни до Основного Закону. «Ми вже ухвалили низку рішень з бюджетної децентралізації. Але це лише перші кроки, лише початок», — сказав він.

Спілкуючись із журналістами, глава держави так відгукнувся на обіцянку Віктора Януковича повернутися в Україну: «Ми його з нетерпінням чекаємо. Хай із в’язниці очолить, як обіцяє, «протестний рух».

 

Запоріжжя.

ДОВІДКОВО 

Валентин Резніченко народився 22 квітня 1972 року. Інженер з автоматизації (Українська державна металургійна академія). Із 1996 року — у структурі ТОВ «Український медіахолдинг». Із 2003-го — віце-президент холдингу, із серпня 2014-го — гендиректор ДП «Український центр радіочастот». Серед відзнак — спеціальна премія «Золоте перо» за «внесок в розвиток українського радіомовлення».