Учасники конференції-зльоту фермерських родин (а їх прибуло вісімдесят) не лише підсумували фермерський рік, проаналізували здобутки, похвалилися кращими зразками вирощених овочів, які представили на міні-виставці, а й говорили з владою про проблеми, що заважають роботі.

Керівники області, які були присутні на цьому зібранні, теж поділилися своїм баченням підтримки фермерського руху в області.

— Торік на реалізацію всіх обласних програм на підтримку аграріїв з обласного бюджету було виділено 932 тисячі гривень, тоді як у 2010-му вона становила лише 30 тисяч гривень, — сказав голова Рівненської ОДА Василь Берташ.

Що стосується співпраці в нинішньому році, то, як зазначив голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий, головним завданням влади є забезпечити реалізацію вирощеної місцевими фермерами продукції, для чого цьогоріч на Рівненщині буде відкрито оптовий ринок сільськогосподарської продукції.

Обидва керівники пообіцяли фермерам, що обсяг бюджетної підтримки фермерам нинішнього року буде не меншим, ніж у 2011-му.

Рівне.

Голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий оглядає міні-виставку вирощеного фермерами.

Фото Юлії ВАСИЛЕНКО.