Чемпіона світу зі спортивної гімнастики Олега Верняєва (на знімку) визнано Національним олімпійським комітетом (НОК) найкращим спортсменом України в жовтні. Наставник спортсмена Геннадій Сартинський отримав визнання найкращого тренера місяця.
Блискучий тандем талановитого атлета та досвідченого фахівця не перестає радувати українських шанувальників спорту високими результатами на найпрестижніших міжнародних стартах.
Після чудового виступу на травневому чемпіонаті Європи у Софії, з якого Олег повернувся у званні чемпіона Старого Світу та володарем двох бронзових нагород, на жовтневій світовій першості в китайському Наньніні наш спортсмен у вправах на брусах упевнено здобув медаль найвищого ґатунку.
Відзначимо, це «золото» чемпіонату світу стало не тільки першим у кар’єрі Верняєва, а й першою золотою нагородою світової першості для України за останні вісімнадцять років.
Додамо, що Олег Верняєв уже втретє отримує звання найкращого спортсмена місяця. Раніше гімнаст визнавався Національним олімпійським комітетом найкращим спортсменом України в листопаді-2012 та травні-2014. 
До речі, позавчора Олег Верняєв здобув свою чергову блискучу перемогу. Цього разу на турнірі в Швейцарії-2014 Arthur Gander Memorіal.
Формат цих змагань такий, що спортсмени спочатку виступають у трьох вправах (на вибір), після чого шестеро кращих виходять до фіналу, де роблять ще один виступ на снаряді, який виберуть самі. Бали за чотири виступи складають, після чого визначаються призери турніру.
Верняєв вибрав кільця (15,400), опорний стрибок (15,150) і бруси (16,250). У заключній спробі він показав результат 15,450 на брусах, набравши загальну суму 62,250 бала. Другим став німець Фабіан Гамбюген (60,200), третім — Микита Ігнатьєв із Росії (59,250).
 
Фото НОК.