Англійську мову посилено вивчають рівненські правоохоронці, що знадобиться для спілкування з іноземцями, які прибудуть в Україну на матчі кубку Євро-2012. Торік її на базі Національного університету «Острозька академія» вивчали шістдесят працівників міліції громадської безпеки і Державтоінспекції.

А з жовтня курси з вивчення іноземної проходять і працівники апарату та стройових підрозділів УМВСУ, їм допомагають у цьому викладачі і студенти-магістри Рівненського державного гуманітарного університету. Англійську опановують ще й сто п’ятдесят міліціонерів у міськрайвідділах області.

— Нещодавно за сприяння Національного Університету «Острозька Академія» ми випустили українсько-англійський та англо-український розмовник до Євро-2012 для співробітників міліції, який допоможе у спілкуванні з англомовними гостями чемпіонату, — розповідає начальник УМВСУ полковник міліції Василь Лазутко. — Він охоплює теми, пов’язані із ситуаціями, що можуть виникнути під час патрулювання: порушення правил дорожнього руху, громадського порядку, втрата чи крадіжка речей, орієнтація на місцевості тощо.

На знімку: міліціонери вивчаються англійську.

Фото ЦЗГ УМВСУ у Рівненській області.