Близько 260 школярів дістали травми різного ступеня важкості. Принаймні такі дані наводять у Державтоінспекції. Щоб запобігти трагедіям, на днях інспектори завітали до загальноосвітніх закладів столиці та провели з учнями бесіди з правил безпечної поведінки на дорозі.

— Багато постраждалих дітей у ДТП вчасно не помічали, як до них наближається автомобіль. Вони вважали, що перебували у безпеці. Але оцінити дорожню ситуацію та вчасно побачити транспортний засіб не так просто, як це здається на перший погляд, — каже начальник столичної Державтоінспекції Анатолій Курінний. — Найбільше травмуються пішоходи саме темної пори доби, коли знижується видимість. І для того щоб водії могли вчасно помітити їх на дорозі, ми радимо дітям мати на одязі світлоповертаючі елементи.

Саме з таким подарунком і завітали до дітей співробітники ДАІ. Школярі отримали у подарунок корисну річ — флікери, а інспектори ДАІ — дитячі усмішки. Але головне — дітлахи зрозуміли, що потрібно робити, аби не потрапити в біду на дорозі, а також, що безпека кожної людини передусім залежить від неї самої.

Фото надано УДАІ м. Києва.

Інспектор Шевченківського ВДАІ Алла Ковбаса проводить профілактичну бесіду с учнями гімназії № 153 імені О. С. Пушкіна.