Група народних депутатів звернулася до ГПУ з вимогою виконувати резолюцію ПАРЄ.

Народний депутат від «НУ—НС» Володимир Ар’єв зазначив, що розмова була схожа на ту, коли люди говорять один з одним без перекладача. «Ми переконували їх дотримуватися резолюції ПАРЄ, а Генпрокурор та його заступники доводили нам, що рекомендації, вказані у резолюції, не стосуються ГПУ, — сказав він.
За словами депутатів, під час обговорення питання щодо зміни запобіжного заходу для Юрія Луценка та Валерія Іващенка Генпрокурор Віктор Пшонка та його заступник Ренат Кузьмін заявили, що вони не мають жодного впливу на державне обвинувачення.
Народний обранець також повідомив, що питання виконання резолюції ПАРЄ порушуватимуть на наступному тижні у Верховній Раді.
Коментуючи відвідування відомства опозиційними народними депутатами, керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко повідомив, що Парламентська асамблея Ради Європи не зобов’язувала Генеральну прокуратуру вчиняти будь-які дії зі звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка, інформує УНІАН.
Відповідаючи на запитання журналістів про те, що саме керівники ГПУ відповіли народним депутатам на вимогу виконати резолюцію ПАРЄ, керівник прес-служби зазначив, що Генпрокурор Віктор Пшонка наголосив: «жодним словом у резолюції ПАРЄ не прописані слова «Генеральна прокуратура».
За словами Ю. Бойченка, щодо зміни запобіжних заходів стосовно Ю. Луценка, В. Іващенка, а також Ю. Тимошенко, то лише суди мають повноваження вирішувати ці питання.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Народні депутати України — Володимир Ар’єв, Андрій Павловський, Олена Бондаренко, Тарас Стецьків.