Запоріжжя — знаний центр ігрових видів спорту. Радують уболівальників гандбольні команди «ЗТР» і «Мотор-Січ», баскетбольна дружина «Ферро». А ще пам’ятають блискучу «Козачку», бойові команди з футзалу, які виступали на головному спортивному майданчику обласного центру...
На жаль, лише яскраві спогади з дитинства і юності залишилися від хокейних баталій і виступів найкращих фігуристів на льодовій арені Палацу спорту «Юність», який багато років чекає на реконструкцію.
За словами міського голови Олександра Сіна, робоча група побувала в Донецьку, де досягнуті домовленості про співпрацю в реконструкції «Юності». Планується, що проектно-кошторисну документацію підготує «Донецький ПромбудНДІпроект», який розробляв аналогічний план для донецького Палацу спорту «Дружба».
— Річ у тому, що палаци спорту «Дружба» і «Юність» — по суті, брати-близнюки. Тому робочу документацію можна використати для виконання робіт у Запоріжжі. За рахунок цього вдасться скоротити терміни виготовлення проекту і його вартість, — зазначив Олександр Сін. — Готуємо лист на ім’я віце-прем’єр-міністра України Бориса Колеснікова з проханням підготувати рішення про проведення тендера з одним учасником. Як на мене, це має бути «ПромбудНДІпроект», фахівці якого вже проводять передпроектне опрацювання, і найближчим часом матимемо реальну картину обсягів і вартості необхідних робіт.
Паралельно з «Обленерго» опрацьовують питання про видачу технічних умов на подачу електроенергії необхідної потужності — 1500 КВт. Існуючої на даний момент потужності (400 КВт) не достатньо для такого об’єкта.
Запоріжжя.