У Києві, на жаль, уже спотворили будівельними монстрами частину схилів Дніпра. Тепер комусь дуже муляє очі Труханів острів — перлина природи, багаторічний центр спорту, фізкультури і здоров’я. Про цю улюблену для киян територію, котру омиває Славутич, йтиметься на спеціальній прес-конференції (відбудеться завтра в приміщенні Укрінформу, початок об 11.00). Її організатори, зокрема, міська благодійна організація «Дитячий оздоровчо-спортивний клуб «Мала флотилія», донесуть громадськості та представникам ЗМІ широку інформацію про ситуацію, котра виникла на згаданому острові.
Провідні фахівці містобудування, спорту, охорони здоров’я, громадських організацій висловлять власну точку зору щодо збереження природного ландшафту, культурної та історичної спадщини на острові Труханів. Окремо вестиметься розмова про його місце у Генплані Києва.
Очікується участь у прес-конференції докторів медичних наук Ольги Богомолець і Олександра Полякова, олімпійського чемпіона Олександра Шапаренка, архітектора Сергія Дюжева, заслуженого тренера України, директора клубу «Мала флотилія» Всеслава Ковгана та інших.