Підсумки роботи промисловості Житомирщини у 2011 році обговорено на обласній нараді. Народний депутат України, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, який взяв у ній участь, схвально відгукнувся про зміни, що відбуваються в економіці області. 
Ось кілька фактів, які наводились у виступах. Індекс виробництва промислової продукції за минулий рік становив 122 відсотки до 2010 року. За темпами приросту область посіла друге місце серед регіонів України. Найбільше зростання в добувній промисловості — в 1,7 разу. Мало не в 6 разів зросли прибутки підприємств. За рік у промисловості області створено понад 5 тисяч нових робочих місць. Але, як реалістично оцінив здобутки голова облдержадміністрації Сергій Рижук, «це зростання розпочалося на тоненькому фундаменті, планка низька, база низька».
А. Кінах нагадав, що люди оцінюють зроблене не за темпами зростання ВВП, а за тим, як поліпшується їх добробут. Серед проблем, які необхідно розв’язати, щоб економіка розвивалася швидкими темпами, він назвав формування економічного патріотизму. При цьому зазначив, що за десять років відсоток вітчизняних товарів на нашому ринку різко впав. Тобто ми високими темпами фінансуємо розвиток економіки інших країн.
Необхідно також радикально поліпшити інвестиційний клімат. Анатолій Кінах наголосив: «Всерйоз і надовго інвестор прийде лише туди, де матиме надійні гарантії і прозорі правила гри».
Під час наради було підписано угоду про співпрацю між Житомирською обласною адміністрацією та Українським союзом промисловців і підприємців.
Олексій КАВУН.
Житомир.