Івано-Франківська облдержадміністрація звернулася до прокуратури області з проханням вжити заходів прокурорського реагування і порушити питання про притягнення до відповідальності посадових осіб, які спричинили затяжний конфлікт щодо виділення земельних ділянок в урочищі «Нивки». Це місце ще називають мікрорайоном «Черешеньки». Розташоване воно між обласним центром та селом Загвіздям. Про це на прес-конференції повідомив голова ОДА Михайло Вишиванюк. Серед посадовців, чиї «дії або бездіяльність призвели до конфлікту», що набув в регіоні великого розголосу, у листі фігурують івано-франківський міський голова, голови Тисменицької райдержадміністрації і районної ради, Загвіздянський сільський голова Тисменицького району, колишні голови Тисменицької РДА і Загвіздянської сільської ради та інші. На думку обласної влади, сторони порушили низку вимог земельного законодавства та інших законодавчих документів і перевищили свої повноваження. А невиконання органами місцевого самоврядування численних доручень за результатами спільних нарад і виїзних засідань, ініційованих ОДА задля врегулювання земельного спору, нереагування на приписи щодо приведення у відповідність до вимог чинного законодавства прийнятих рішень загострило цю проблему і призвело до соціальної напруги.
Звернення до прокуратури свідчить про те, що у обласної влади урвався терпець і вичерпалися надії на мирне врегулювання земельного конфлікту між Івано-Франківською міською радою та Загвіздянською сільською радою Тисменицького району, що тягнеться уже кілька років. Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння обласних керівників, стало те, що посадовці, які, власне, й спричинили земельний конфлікт, намагалися переключити обурення розгніваних людей на керівництво ОДА.
За словами очільника відомства, людям пояснювали, що дану земельну проблему неможливо вирішити через те, що «Вишиванюк з Плавюком мають в урочищі «Нивки» свої інтереси і збираються там будувати власні будинки». Обурений голова резюмував, що не дозволить «оббріхувати ОДА і переводити стрілки своєї бездіяльності не в той бік».
Михайло Вишиванюк також зазначив, що направить у прокуратуру ще й листа з проханням перевірити інформацію про те, що у приміському селі Чукалівка на земельних паях (1,6 га), які виділили людям для сільськогосподарської діяльності, Івано-Франківська міська рада без жодного на те права ховає покійників.
Івано-Франківськ.
 
Точка зору
 
Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк:
«Мало того, що певні посадовці своїми діями спричинили конфлікт. Мало того, що вони не вирішують питання, скарги. Мало того, що ставляться безвідповідально до своїх обов’язків, але вони ще й свою безвідповідальність постаралися перекласти на голову ОДА та його заступника Плавюка».