Міліція затримала двох осіб через сутичку, що сталася в неділю в Донецьку під час акції до дня пам’яті героїв Крут. Близько 30 осіб зібралися поблизу університету та, вигукуючи гасла «Україна понад усе», «Слава нації, смерть ворогам», почали ходу до пам’ятника Шевченку. Учасники акції тримали прапори України, громадської організації «Сокіл» та ВО «Свобода», хоч обласний осередок цієї організації заперечив свою причетність до заходу. Заявку на нього подала до міськвиконкому група громадян.
Хода не сподобалася ідеологічним опонентам: кілька чоловіків почали вигукувати гасла «Бандеровцам и фашистам — смерть!», «Донбасс — это русский край», а потім напали на учасників акції. Дісталося й журналістам, які знімали подію: фото- та відеотехніку пошкодили, одному з кореспондентів завдали удару в обличчя. Міліція втрутилася в бійку і затримала двох учасників конфлікту. За повідомленням прес-служби міського управління міліції, після перевірки на правопорушників складуть адміністративний протокол за статтею «Дрібне хуліганство».
Акція з ушанування пам’яті героїв Крут цього само дня була запланована в Горлівці місцевою організацією ВО «Свобода». Водночас заявку на свій захід подали комуністи — «для недопущення факельної ходи неонацистів», як було сказано в повідомленні. Міська рада звернулася до окружного адміністративного суду з позовом про заборону обох акцій та отримала позитивне рішення.