Компартія вимагає припинити приватизацію підприємств стратегічних галузей країни, а деякі бюджетоутворюючі підприємства (енергетичні, металургійні, тютюнове та алкогольне виробництво) націоналізувати. Про це заявив голова Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Євген Мармазов.
Скасування приватизації держмайна, упевнені комуністи, це необхідна умова для виходу економіки країни із кризи. Компартія, як повідомляє її прес-служба, внесла цю умову до своєї Антикризової програми, яку оприлюднила ще торік.
Євген Мармазов нагадав, що під гаслом «ефективного» власника країну вже розграбували в 1990-х, після розвалу СРСР. Прикладів того, як працює «ефективний» власник, чимало й сьогодні. Це продаж приватникам телекомунікаційної компанії «Укртелеком», нове керівництво якої в перші ж місяці звільнило майже половину співробітників.
А народний депутат Алла Александровська упевнена: незважаючи на окремі кадрові перестановки, уряд продовжить практику лобіювання антисоціальних законопроектів.