«Ми будемо чітко контролювати рішення уряду», — так прем’єр Микола Азаров прокоментував заяву «обуреного» міського голови Сум Геннадія Мінаєва стосовно втручання Кабміну у процес формування комунальних тарифів на місцях. «Якщо ти такий розумний, сам займайся цими питаннями, сам формуй тарифи, але тоді не звертайся по допомогу до уряду і не проси жодних субсидій з держбюджету», — заявив очільник уряду.
За словами прем’єра, він пояснив «деяким розумникам», що після кожного підвищення ними тарифів уряду доводиться збільшувати обсяги субсидій.
«А ти підрахував, чи є в уряду така можливість? Я не буду ні у що втручатися... Сам займайся, якщо такий розумний... Я прошу, щоб міському голові Сум пояснили доступно все, що я сказав».
Крім того, прем’єр додав, що за тарифів, які вже сплачують українці, вони вже давно мають жити у стерильних під’їздах та на ідеально чистій території. «Уряд поставив перед собою завдання: закріпити позитивну тенденцію зниження інфляції, тому вважає за можливе утримання тарифів на нинішньому рівні», — завершив своє «послання» усім «розумникам» М. Азаров.
І передусім це стосується сумського «розумника», адже саме дітище пана Мінаєва — новостворене комунальне підприємство «Сумижитло», яке від минулого року опікується майже 80 відсотками комунальної власності Сум, за якихось вісім місяців роботи «накрутило» тарифи за окремі комунальні послуги від 50 до 70 відсотків.
 
Сумська область.