З п’ятниці до особливого розпорядження учні молодших класів Донецька можуть не відвідувати заняття — звичайно, якщо дозволять батьки. Це пов’язано із настанням сильних морозів: уранці температура знизилася до мінус 18—20 градусів. Для тих, хто все-таки піде до школи, уроки проводитимуть у звичному режимі.

 

Тим часом влада заклопотана проблемами безхатченків: за інформацією обласної державної адміністрації, з початку року в області від переохолодження загинули 25 осіб. Більшість із них не мали певного місця проживання. Тому в містах та районах організували пункти обігріву таких громадян. Наприклад, у центрі Донецька поблизу автостанції «Критий ринок» розгорнуто намет Донецького спеціального воєнізованого аварійно-рятувального (гірничорятувального) загону МНС України. За словами командира загону Сергія Сіриці, у мобільному пункті цілодобово чергуватимуть бійці. Безхатченки можуть зайти погрітися біля грубки, випити гарячого чаю. Тих, хто не має де ночувати, відвезуть до притулку.

«Додаткові пункти обігріву відкрито в кожному із дев’яти районів міста, в яких забезпечують бездомних притулком, гарячою їжею, теплим одягом, — розповіла начальник управління праці та соціальних питань міської ради Галина Скобєлєва. — У перший же день пунктами обігріву скористалися понад 200 осіб». Про місцезнаходження найближчого пункту можна дізнатися за телефоном «101».

Фото центру пропаганди ГУ МНС України в Донецькій області.

У наметі рятувальників безхатченків частують гарячими напоями.