Біля входу до Львівської міської ради 23 січня припаркувалися 10 дорогих іномарок із київськими та донецькими номерами. Це викликало хвилю обурення в жителів міста. На площі Ринок у пішохідній зоні проїзд та паркування автомобілів категорично заборонено. Навіть міський голова ходить на роботу пішки.
На мажорів із «Мерседесів», «Тойот» та «Хюндаїв» біля міської шопки, де зображено народження Ісуса Христа, львів’яни дивилися як на більшовиків, що скидали з куполів церков хрести. «Пацани», помітивши здивовані погляди прохожих, очевидно, подумали, що фурор викликали їхні тачки.
— Ані міський голова, ані заступники не дозволяють собі паркувати автомобілі під стінами Ратуші. Ми просимо всіх гостей міста поважати це правило, — так прокоментував ситуацію заступник міського голови Василь Косів.
Як виняток, лише керівникам держав та іноземним послам дозволяють заїжджати на площу Ринок. За рішенням виконкому від 2006 року ця частина міста оголошена пішохідною.
Перелякані львівські даішники, побачивши кавалькаду дорогих іномарок, чомусь зникли з центральної площі Львова, хоча завжди тут стовбичили. Вони з’явилися знову лише після дзвінка з міськради. Вартові порядку запитали мажорів, чому вони поїхали під знак «проїзд заборонено». Після переговорів непрохані гості покинули площу Ринок.
Львів’яни вимагають від ДАІ назвати прізвища мажорів, для яких закони не писані.
Львів.
Непрохані гості під Ратушею.
Фото надане прес-службою міської ради.