Похід на Центральний ринок у Луцьку розчарував. Очікуваного спаду цін після різдвяних свят не відбулося. Більше того, подорожчало сало, яке тепер коштує 25—30 гривень, бочок — 35, а свиняча шинка — 45—50 гривень. На молочних рядах теж без змін. За кілограм сиру просять 30 гривень, стільки cамо за літр сметани, а молока — 7 гривень. При цьому немає жодної гарантії, що вам не продадуть попередньо обезжирене або вже підкисле молоко. На торгових місцях, як і раніше, не вказано імен та прізвищ тих, хто пропонує вам цей делікатний продукт. Хоч обіцянка навести порядок на ринках зі сторони облдержадміністрації була.
Попри рекордний минулорічний урожай доволі високою залишається ціна на пшеничне борошно вищого ґатунку — 4 гривні 50 копійок, гречки — 12 гривень. Кілограм рису можна купити за 9—12 гривень. Цукор розвісний продають по 6,5 гривні, у 50-кілограмових мішках — по 6 гривень за кілограм. Черг за цукром немає. Морози дещо зменшили пропозицію картоплі. Та ціна її залишається досить доступною — 1,3—1,4 гривні, так само як і моркви — 2 гривні за кілограм, капусти — 1—1,3.
На диво дорогою для такого озерного краю, як Волинь, є риба. Кілограм крупного коропа продають по 27,5 гривні, щуки — по 42, а маленькі карасики, ті, що хіба котам на корм годяться, — по 16 гривень. І це за того, що майже всі водойми в області мають свого орендаря. Вочевидь, віддаючи озера і ставки в приватні руки, місцева влада не до кінця продумала, а як зробити цих орендарів ефективними господарями.
Дорого (28 гривень) коштують тепличні огірки та помідори. Але це такий товар, без якого народ не голодуватиме. А ось курячі яйця — продукт, без якого важко обійтися. Десяток їх коштує в середньому 9 гривень. Притому знову невідомо, який ти продукт купуєш. Окрім назви виробника, на яйцях не знайдеш дати, коли ж їх кури знесли.
 
Волинська область.