Після нещодавнього передноворічно-різдвяного торговельного буму нині всі «продажні» установи обласного центру — супермаркети, базари, ринки та стихійні риночки — залишаються напівпорожніми: сумчани скидають із себе накоплений святковий жир. Завдяки їхній байдужості до гастрономії на ринках стабілізувалися ціни на окремі продовольчі товари, зокрема, на м’ясо, цитрусові, борошно, круп’яні та хлібобулочні вироби, ба, навіть яйця. А ось городині хрещенські холоди «долампочки» — у січні на капусту, бульбу, інші городні «вітаміни» ціни в середньому зросли на 5—7 відсотків. На м’який сир — майже до десяти.
Немає цінових «буднів» і в сумських «доблесних» комунальників з «Сумижитла» — в них завжди «цінове свято». А відтак щомісяця «голублять» споживачів новими підвищеними тарифами. У січні, приміром, ціни за квадратний метр житла зросли в середньому на 10—15 відсотків. Комунальники настільки розперезалися, що почали включати в оплату пункт: вивезення снігу з прибудинкових територій. Місцеві дотепники стверджують, що невдовзі з подачі міського голови Сум Геннадія Мінаєва ті правитимуть мито зі споживачів за кожен пчих.
Насамкінець про газовиків. Ті тримають ціни на «державному рівні». Зате з настанням морозів подають у квартири сумчан таку «газову» суміш, у якій блакитного палива й половини не набереться. Чаду від неї у помешканнях — до одуріння.
 
Сумська область.