Бюджет Донецької області на 2012 рік збільшився, порівняно із попереднім роком, на 2,2 мільярда гривень. Його доходи затверджено в сумі понад 9,5 мільярда гривень, стільки становитимуть і витрати. «Передусім це стало можливим завдяки перерозподілу коштів, які надходитимуть у відповідності із новим податковим законодавством, — зазначив голова обласної ради Андрій Федорук. — Крім того, передбачені надходження і з держбюджету в рамках цільових субвенцій. Разом із тим проблеми також є. Але впевнений, ми зможемо їх вирішити частково і шляхом отримання додаткових коштів або оптимізації витрат».

Андрій Федорук позитивно оцінив бюджет області на 2012 рік: «У цілому він соціально орієнтований, спрямований насамперед на підвищення зарплат працівникам бюджетних організацій. Гадаю, наступного року чимало соціальних питань, які піднімалися, буде вирішено». Керівник області відзначив позитивний досвід надання міні-грантів для проектів, підготовлених місцевими громадами. Торік таку підтримку одержали 519 проектів. Крім того, в регіоні покладають надії на співпрацю із міжнародними фондами, а також іншими регіонами і державами — зокрема, із програмою Євросоюзу «Східне партнерство». В січні запланована поїздка представників Донеччини до Польщі, де українці вивчатимуть досвід реалізації проектів у рамках програми ЄС. 

Крім того, донеччани хочуть скористатися грантами Міністерства іноземних справ Польщі для розвитку місцевого самоврядування.

«У нас чимало можливостей, щоб отримати фінансування із недержавних фондів — у всякому разі, за тими гострими питаннями, які є, — заявив Андрій Федорук. — Вважаю, і депутати обласної ради, і територіальні громади повинні сформувати такі проекти».

Донецька область.