Якщо не здійснити мрію Ікара, то хоча б наблизитися до неї намагаються вихованці авіамодельного гуртка районного Будинку школярів, що у місті Корці на Рівненщині. З допомогою вчителя Юрія Панчука вони уже не перший рік підкорюють вершини авіамодельного спорту, щоразу виборюючи високі місця на конкурсах та чемпіонатах.

— На обласних змаганнях з авіамодельного спорту ми жодного разу не опускалися нижче третього місця, — розповідає Юрій Панчук. — Цього року наша команда була першою. Крім того, влітку посіли друге та третє індивідуальні місця на чемпіонаті України.
Юрій Віталійович про успіхи своїх вихованців розповідає із захопленням. Пригадує, як сам, будучи школярем, відвідував авіамодельний гурток.
— У майстерні вчимо гуртківців (а їх близько сорока) виготовляти щось своїми руками, — каже керівник юних авіаторів.
«Будують» планери та літаки із паперу, пінопласту, пластмаси, дерева та інших матеріалів учні різного віку. Молодші гуртківці тільки вчаться, зате сповнені ентузіазму, старшокласники — досвідчені, самі можуть приймати технічні рішення, вибирати класи моделей, які їх цікавлять. Нерідко разом із учителем виїжджають за місто, щоб влаштувати «перевірку» власних виробів.
— За правильної конструкції саморобні авіамоделі за дві—три хвилини можуть долати відстань до чотирьох кілометрів, — каже Юрій Панчук. — На тренувальних зборах відпрацьовуємо технологію їх запуску, готуємося до змагань. Бо авіамоделізм — це не тільки хобі, а й спорт, дуже популярний у світі. Для того щоб авіамоделізм розвивався, потрібно подбати про забезпечення матеріальної бази.
Є в Юрія Віталійовича й учні, які завдяки шкільному гуртку авіамоделізму вступили до авіаційного і технічного вузів.
 
Гоща 
Рівненської області.
Юрій Панчук із своїми вихованцями-гуртківцями на аеродромі.
Фото автора.