Співробітники підрозділу боротьби з економічною злочинністю львівської міліції затримали під час отримання неправомірної вигоди трьох керівників Сихівської районної адміністрації Львова.
Чиновники вимагали від керівника підприємства 20 тисяч відкату за підписання акта виконаних робіт. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
Найцікавіше, що прес-служба міськради за кілька годин після затримання відреагувала на подію і назвала прізвища та посади затриманих. Підозру в кримінальному злочині оголошено заступникам голови Сихівської райадміністрації Олегу Поручинському та Івану Коркішку, а також керівникові відділу житлового господарства Любомиру Коханцю.
Назвавши прізвища осіб, в кабінетах яких були проведені обшуки, прес-служба повідомила: «Очищення влади — це не лише люстрація, а й виявлення хабарників і всіх тих, хто працює нечесно. Ми дякуємо правоохоронним органам, що вони допомагають виявляти корупціонерів і тих людей, які сьогодні переступають через пам’ять і честь усіх тих, котрі віддали своє життя на Майдані, на сході країни. Ми вимагаємо справедливого розслідування і якнайсуворішого покарання у разі, якщо їхню вину буде доведено», — прокоментував подію Олег Синютка, перший заступник міського голови Львова.
Це вперше за всі роки незалежності представники органів виконавчої влади подякували правоохоронцям, що вони затримали їхніх колег за підозрою в злочині. Схоже, львівські керманичі серйозно взялася за очищення своїх лав.