Глава держави докладе серйозних зусиль, щоб налагодити тісну співпрацю з парламентом на етапі підготовки пропозицій з оновлення Конституції.

Президент України Віктор Янукович своїм указом створив Координаційну раду з питань розвитку громадянського суспільства. Головою ради призначено Марину Cтавнійчук — радника глави держави — керівника Головного

управління з питань конституційно-правової модернізації адміністрації Президента.

Президент доручив Координаційній раді протягом місяця розробити та внести у встановленому порядку проекти Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та план першочергових заходів з її реалізації.

Крім того, глава держави схвалив Концепцію формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї. Радник Президента — керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації адміністрації Президента Марина Ставнійчук зазначила, що Концепція була підготовлена на основі напрацювань Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї та рекомендацій Європейської Комісії «За демократію через право» (Венеціанська Комісія).

Не менше половини від складу Асамблеї, як повідомляє прес-служба Президента, мають становити вчені-конституціоналісти, фахівці в галузях права та інших суспільно-політичних наук. Отже, зауважила М. Ставнійчук, ще на етапі підготовки пропозицій з оновлення Конституції Президент докладе серйозних зусиль, щоб налагодити тісну співпрацю з парламентом, провести відкритий та публічний діалог з фахівцями та громадянським суспільством.