Згідно з даними на офіційному сайті Центральної виборчої комісії за результатами опрацювання 99,74% протоколів окружних виборчих комісій, на позачергових виборах до Верховної Ради України партія «Народний фронт» набирає 22,16% голосів виборців, «Блок Петра Порошенка» — 21,83%, Об’єднання «Самопоміч» — 10,98%, «Опозиційний блок» — 9,40%, Радикальна партія Олега Ляшка 7,45%, ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко — 5,68%. ВО «Свобода» не долає прохідний 5-відсотковий бар’єр із результатом 4,71%.

Центральна виборча комісія під головуванням Михайла Охендовського продовжує прийняття та оголошення протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування у загальнодержавному та в одномандатних округах на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року. Станом на 12-ту годину 31 жовтня ЦВК прийняла протоколи від 108 зі 198 округів, де відбулися вибори, й упродовж дня розраховувала прийняти ще близько 55.
Уже стали надходити протоколи з Луганської області — перші передали виборчу документацію до ЦВК представники окружної виборчої комісії №112 (Рубіжне), де переміг депутат багатьох скликань Юлій Іоффе. І станом на 12-ту годину до ЦВК надійшли оригінальні протоколи від чотирьох із п’яти ОВК Луганської області, де відбулися вибори, та від трьох із 12 округів Донецької області. Як розповів представник 112-го окружкому, на двох із 23 дільниць округу відбувся повторний підрахунок голосів, оскільки «деякі члени ДВК були некомпетентні — не могли здійснити елементарні арифметичні дії». Деякі члени окружкому не з’являлися на засідання комісії, тому це вплинуло на те, що комісія зволікала із введенням даних про підсумки голосування до інформаційно-аналітичної системи «Вибори».
Про причини зволікання із підбиттям підсумків голосування на Донбасі свідчить інформація, яка надходить із регіону. Скажімо, окружна виборча комісія №59 (смт Велика Новосілка Донецької області) у четвер, 30 жовтня, о 18-й годині самочинно ухвалила рішення про перенесення місця засідання ОВК до Києва начебто через тиск і втручання з боку окремих політичних сил і одного з кандидатів. Перед цим ЦВК замінила трьох членів ОВК, в тому числі й голову. Однак нині члени окружкому фактично бойкотують рішення ЦВК, відмовляючись проводити засідання, на якому нові члени комісії повинні спочатку скласти присягу для набуття повноважень. Прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко повідомив журналістам, що правоохоронні органи на прохання ЦВК намагаються встановити місцеперебування членів окружкому №59, який самостійно вирішив змінити місце своєї дислокації з Великої Новосілки на Київ. «Це, звісно, є незаконним, тому що такого роду рішення приймає ЦВК на своєму засіданні», — зауважив речник ЦВК. За даними ЦВК, станом на п’ятницю, членів окружкому на робочому місці немає, тому ЦВК закликала правоохоронні органи встановити їх місцеперебування. Водночас куратор Донецької області в ЦВК Олександр Шелестов запевнив, що виборча документація окружкому №59 «уся ціла».
59-й округ — один із найпроблемніших у Донецькій області. У день виборів спостерігачі зафіксували тут значну кількість порушень, зокрема вкидання бюлетенів та маніпуляції з явкою виборців. До роботи окружної комісії не раз залучалися силовики. Боротьба на виборах у цьому окрузі розгорнулася між кандидатами в народні депутати самовисуванцями Сергієм Сажком та Валентином Маньком. За даними офіційного сайту ЦВК, станом на 13-ту годину по округу №59 було оброблено 74,77% протоколів дільничних виборчих комісій. Набагато скрутніша ситуація ще в одному донецькому окрузі №49, де опрацьовано лише 58,59% протоколів і точиться боротьба між самовисуванцями Валерієм Панасовським та Денисом Омельяновичем.
Голова ЦВК Михайло Охендовський на брифінгу заявив, що в Центрвиборчкому є підстави зобов’язати як мінімум дві окружні комісії перерахувати голоси на окремих виборчих дільницях, щодо яких є «суперечливі дані». За його словами, у даних протоколів дільничних комісій, які подано до ЦВК окружними комісіями в паперовому вигляді, є розбіжності із даними протоколів, які надали кандидати в 
народні депутати. У Центрвиборчкому також виникли запитання під час приймання протоколів з ОВК №30 (м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області), де лідирує висуванець Блоку Петра Порошенка Олександр Дубінін. «Є всі ознаки стверджувати, що було вчинено злочин у цьому окрузі під час встановлення підсумків голосування, — заявила заступник Голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна. — Навіть побіжний аналіз тих відомостей, які внесено до системи «Вибори», невідповідність певних цифр загальній тенденції вказують на те, що вони стали об’єктом маніпуляцій з чийогось боку». У ЦВК навіть не виключають, що доведеться звертатися до правоохоронних органів для надання оцінки діям членів дільничних та окружної виборчих комісій. На думку ЦВК, голова окружкому не мав права доручати дільничним комісіям здійснювати повторний перерахунок голосів. Центрвиборчком вирішив прийняти рішення щодо цього округу «за результатами всебічного системного аналізу».
ЦВК також доводиться постійно вносити зміни до складу деяких окружних виборчих комісій, де не можуть завершити підрахунок голосів, та вимагати від них надати уточнені протоколи про підсумки голосування.
ФАКТ
* У парламенті восьмого скликання ми побачимо багато нових облич: легендарна льотчиця Надія Савченко, бойові командири добровольчих батальйонів Семен Семенченко, Андрій Білецький, Юрій Береза, Дмитро Ярош, Андрій Тетерук, Сергій Мельничук, Артем Вітко сотники Майдана Михайло Гаврилюк і Володимир Парасюк, полковник Юлій Мамчур, борець із корупцією Тетяна Чорновол.
* Третина минулої Верховної Ради, в тому числі й тих, хто асоціюється із минулим, переобралася: ми знову побачимо в сесійній залі Володимира Литвина, Ігоря Єремеєва, Ігоря Рибакова, Сергія Ківалова, Юлія Іоффе, Андрія Деркача, Антона Яценка, братів Балог, Олеся Довгого, Євгенія Гєллєра, Давида Жванію.
* Депутатський корпус поповнять журналісти Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Ольга Червакова, Сергій Висоцький, Дмитро Тимчук.
* Традиційно не засихає і «співоче поле» — до парламенту проходять Злата Огнєвич і Михайло Поплавський.
* У мажоритарних округах виборці більше довіряють чоловікам: серед депутатів-мажоритарників будуть лише дві жінки — Ірина Подоляк і Оксана Юринець, обрані від Львівщини.