Підбиваючи попередні результати минулих парламентських виборів, експерти зазначають, що вперше з часів цілковитого контролю над областю Партії регіонів проукраїнські та проєвропейські сили Луганщини набрали третину голосів. 
Щоправда, через проведення АТО, явка на нинішніх виборах була порівняно невелика — лише 32,8 відсотка. Все-таки загальний результат Блоку Петра По-
рошенка, «Народного фронту», Радикальної партії та Об’єднання «Самопоміч» становить 29,95 відсотка.
Для порівняння нагадаємо, що на парламентських виборах 2006 року проукраїнські блоки Юлії Тимошенко й «Наша Україна» разом набрали на Луганщині менш як 6 відсотків, а Партія регіонів і КПУ — 78. На позачергових парламентських виборах 2007-го блоки Юлії Тимошенко, Литвина та «НУ-НС» набрали спільно менш як 9 відсотків, а Партія регіонів і КПУ — 84. На виборах 2012 року «Батьківщина» отримала 5,4 відсотка, а Партія регіонів і КПУ — 82.
«Сьогоднішній результат українських сил — це справжній рекорд, який свідчить про прорив у свідомості луганчан», — підсумував голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. Водночас він зазначає, що ставлення до київської влади в людей негативне. «І я не знаю, як скоротити цю дистанцію. Я ще в 2006 році, коли був головою Луганської облдержадміністрації, казав Ющенкові, що цей регіон ментально далекий від України. Але тоді не дійшло, нині теж не доходить».
 
Луганськ.