Суперник харківського «Металіста» в 1/16 Ліги Європи австрійський клуб «Ред Булл» (Зальцбург) підсилився нападником «Барселони» Жонатаном Соріано. Цей 26-річний футболіст пройшов медичний огляд, після чого підписав з австрійцями контракт до 2015 року.
— Жонатан — справжній форвард, котрий вміє забивати м’ячі, — запевнив наставник клубу Рікардо Моніз. — Я провів із ним цікаву бесіду й довідався, як сильно він хоче влитися в нашу команду, незважаючи на пропозиції з Англії й Португалії...
Колишній нападник молодіжної збірної Іспанії перейшов до «Барселони» 2009 року з іншого каталонського клубу — «Еспаньола», у якому провів вісім років і став володарем Кубка Іспанії. У резервній команді «Барси» в другому дивізіоні забив 32 м’ячі у 37 матчах.
Соріано став другим новачком «Ред Булла» протягом зимової паузи. Раніше австрійці придбали 25-річного бразильського півоборонця Крістіано да Сілву. Команда Моніза в чемпіонаті Австрії перебуває на третьому місці, на два очки відстаючи від «Рапіда» (Відень) і «Ріда». Перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи між зальцбурзькими футболістами і «Металістом» відбудеться 16 лютого в Австрії.