Близько опівночі на вулиці Садовій у Херсоні наряд окремого батальйону дорожньо-патрульної служби ДАІ перехопив машину з водієм, який був напідпитку. Для оформлення адміністративного матеріалу знадобився свідок, тому лейтенант Едуард Бондарєв і старший сержант Михайло Булавський просигналили зупинитися іншому легковику, що проїжджав повз, маючи намір попросити його власника поставити підпис під протоколом.

Однак, на їхній подив, чоловік за кермом «дев’ятки» різко додав швидкості й вочевидь намагався зникнути. Наряд ДПС включив проблисковий маячок, кинувся навздогін на службовому «ВАЗі», і, врешті-решт, наздогнав «утікача». «Наші співробітники діяли грамотно й успішно відреагували на зміну дорожньої обстановки», — підсумував виконуючий обов’язки начальника ОБ ДПС ДАІ Херсона підполковник Нелик Попович.

За кермом «Жигулів» був 57-літній безробітний городянин, від якого теж відчутно пахло алкоголем. Але причина його втечі була не так у побоюванні втратити «права», як у тому, що на передньому сидінні в салоні автомобіля патрульні виявили обріз, який лежав відкрито. На зарядженій двостволці дванадцятого калібру, до того ж, номери виявилися збитими. Тобто підозріла рушниця, пристосована для прихованого носіння під верхнім одягом, могла бути краденою або використовуватися як знаряддя злочину.

За відомостями правоохоронців, в обласному центрі й приміських районах напередодні цього інциденту збройних нальотів або вбивств із застосуванням вогнепальної зброї зафіксовано не було, однак це не означає, що обріз ніде колись не засвітився. Але про це можна буде судити лише після одержання результатів балістичної експертизи. А поки що водія «дев’ятки», який умить протверезів від такого повороту подій, затримали до з’ясування всіх обставин. Він уже дає свідчення в Комсомольському райвідділі міліції Херсона.

У відділі по зв’язках із громадськістю облуправління МВС нашому кореспондентові повідомили, що затриманий з обрізом «мирний автолюбитель» виявився раніше судимим за вбивство. Півроку тому він звільнився з виправної колонії і влаштувався працювати майстром з ремонту взуття.

Як пояснив затриманий на першому допиті, зброю він знайшов на вулиці. Однак його плутану розповідь міліцейські детективи сприймають скептично: просто, для власників зброї або вибухівки, що незаконно зберігається, це найпоширеніша «відмазка», яка насамперед спадає на думку захопленому зненацька зловмисникові.

До речі, незабаром з’ясувалося й те, чому городянин возив із собою в машині зброю. Уже наступного вечора після його невдалої зустрічі з патрулем ДАІ до Комсомольського РВ УМВС завітав інший мешканець обласного центру, який виявився сусідом затриманого. Він розповів, що мав необережність затопити нижче розташовану квартиру, у якій проживали родичі раніше судимого городянина, і пообіцяв оплатити йому ремонт. Не дочекавшись виконання обіцянки, той вирішив поквитатися. І за півгодини до свого затримання як останнє попередження влаштував «теракт»: обстріляв зі свого обріза житло кривдника, розбивши віконне скло й продірявивши поштову скриньку. 

Можна тільки уявити собі, як був уражений скаржник, котрий прийшов до райвідділу, коли з’ясувалося, що міліція встигла затримати «стрільця» раніше, ніж на нього надійшла заява!