Працівники держпідприємства «Алуштинське лісове господарство» не стягують із відвідувачів плату за прохід на Ангарський перевал і не мають на це повноважень. Про це повідомив журналістам директор ДП «Алуштинське лісове господарство» Юрій Деркач, передає прес-служба Республіканського комітету АРК з лісового й мисливського господарства.

Зокрема, він сказав: «Випадків стягнення грошей не було й не буде. Підприємством за прохід по лісу, катання на лижах і санях кошти з відпочиваючих не стягуються. Плата береться лише за надання рекреаційних послуг, а саме — на туристичних стоянках, місцях масового відпочинку й об’єктах ПЗФ України».

За даними прес-служби, директор підприємства уточнив, що, в 2012 році були виявлені випадки, коли гроші із громадян збирали шахраї, і що такі факти вже спостерігалися на території алуштинського лісгоспу в 2011 році. Юрій Деркач запевнив, що шахраями зараз займаються компетентні органи.

Водночас керівництво Рескомлісу підтвердило, що плата стягується тільки на організованих стоянках і місцях відпочинку, які обладнані інформаційними стендами із зазначенням вартості платних послуг, а також їхньою калькуляцією (від вивезення сміття до зарплати співробітників).

Тим часом на сайті ІА «Новий регіон» з’явилася інформація про те, що в Алушті прохід у ліс на схилах Ангарського перевалу став платним. Зокрема, місцевий лісгосп перегородив дорогу шлагбаумом і бере по 10 гривень із дорослих і по 5 гривень — з дітей. При цьому на місцях підйому до гірських стежок установлені саморобні ворота з колод з написом «ДП Алуштинське лісове господарство», біля яких чергують охоронці.

Фото надано прес-службою Республіканського комітету з лісового та мисливського господарства АРК.

Ангарський перевал — улюблене місце кримчан і гостей автономії для катання на лижах і санках.