У Центральному музеї Тавриди в Сімферополі у травні відкриють виставку, присвячену 225-річчю кримського туризму. Тут можна буде побачити документи і фотоматеріали, речі перших туристів, які відвідували півострів два століття тому і пізніше, атрибутику активного туризму XX століття і матеріали, що висвітлюють сучасні види туризму, повідомляє прес-служба Міністерства курортів і туризму АРК.
За словами директора музею Тавриди Андрія Мальгіна, до організації виставки планується долучити кримські туристичні компанії, які можуть поділитися накопиченими за роки роботи матеріалами. «Ми хочемо показати історію розвитку туризму в Криму з кінця XVІІІ століття», — зазначив історик. І додав, що відвідувачі зможуть побачити півострів очами перших туристів і довідатися, як розвивалася тут курортна справа.
На думку Андрія Мальгіна, датою становлення кримського туризму можна вважати подорож російської імператриці Катерини ІІ 1787 року. Як повідомив директор музею, візит імператриці був першою організованою туристичною подорожжю в історії Криму. Історик пояснив, що спеціально для імператриці на півострові створили туристичну інфраструктуру, побудували шляхові палаци, поліпшили шляхи сполучення, а також випустили спеціальний путівник. «Після її подорожі Крим починають відвідувати представники аристократії», — додав він.