Такий лейтмотив зустрічі голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди з уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком (на знімку) і регіональним представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні (УВКБ) Олдріхом Андрисеком. 
Минулого року керівник області зустрічався з Юрієм Павленком двічі. Щоразу після цього вирішується ціла низка проблем, пов’язаних із захистом прав дітей: 
— Президент України Віктор Янукович наголошує: Україна прагне до європейської спільноти, відтак, права людини, захист прав дитини мають забезпечуватися на найвищому рівні. І хоча грошей не завжди вистачає, багато в цьому напрямі залежить від людського чинника, організаційної роботи влади на місцях, — сказав Олександр Ледида. 
Юрій Павленко подякував обласній владі за допомогу в організації міжвідомчої наради стосовно захисту прав дітей-біженців, які опинилися в Україні без батьків чи супроводу. Також він позитивно оцінив стан справ щодо цих питань на Закарпатті: 
— Закарпаття завжди славилося ефективною роботою з прав захисту дітей. Багато проектів у цій галузі, які сьогодні вже стали загальнонаціональними, брали свій початок саме у вашому краї. І навіть, скажу чесно, підготовка базових рішень щодо створення інституту уповноваженого Президента України з прав дитини велась на Закарпатті. 
Регіональний представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек зауважив: 
— Приємно, що десята міжрегіональна нарада із захисту прав біженців відбудеться саме на Закарпатті. Адже ваш край може стати прикладом міжнаціональної толерантності, зокрема, й терпимості та людського ставлення до біженців. 
Юрій Павленко, повідомили в прес-центрі ОДА, проведе в області два дні. За цей час високопосадовець відвідає кілька дитбудинків сімейного типу, пункт тимчасового перебування біженців «Латориця» в Мукачевому, візьме участь у кількох нарадах та прес-конференції. 
Ужгород. 
Фото прес-центру ОДА.