У Сімферополі голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов у рамках реалізації програми «Шкільний автобус» вручив ключі від нової техніки керівникам сільських шкіл автономії.
Зокрема, автобуси марки «Богдан» А06905 одержали Привітнінська школа (м. Алушта), а також загальноосвітні установи Чорноморського, Червоногвардійського, Сакського, Роздольненського, Першотравневого, Бахчисарайського та інших районів.
Поздоровляючи учасників заходу із цією подією, Анатолій Могильов висловив упевненість, що програму буде продовжено.
«Програму «Шкільний автобус» ми обов’язково продовжимо, бо вкрай важливо забезпечити підвезення учнів, що проживають у сільській місцевості, — відзначив у цьому зв’язку Анатолій Могильов. — Ця програма дає укрупнювати школи, а школярам — бути конкурентоспроможними при вступі до вищих навчальних закладів, надалі — на ринку праці. Тому сільські школи повинні укрупнюватися, має бути розроблена програма підтримки сільського вчителя».
Нагадаємо, що автобуси придбані за кошти бюджету автономії. Раніше урочисте передавання ключів від 14 шкільних автобусів марки БАЗ-А079 директорам сільських шкіл Криму відбулоя в Сімферополі — 17 жовтня нинішнього року. Тоді перший заступник Голови Ради міністрів АРК Павло Бурлаков зазначив, що цього року влада автономії планує передати школам ще не менш як 15 автобусів. Наступного року з Державного бюджету Криму буде виділено 17 млн. 715 тис. грн. на придбання шкільних автобусів.