Повністю ліквідувати заборгованість із заробітної плати на комунальних підприємствах за наступні півроку. Таке завдання постало перед керівниками із Кіровограда, Знам’янки, Олександрії та Світловодська, де працює більшість підприємств-боржників. Днями це озвучила заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Галина Пастух.
Нині на Кіровоградщині зафіксовано 45 проблемних роботодавців, які заборгували своїм працівникам майже 48 мільйонів гривень. Про це йшлося під час засідання комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій та інших соціальних виплат.
— Минулий рік продемонстрував позитивну динаміку, — сказала Г. Пастух. — Однак нам ще є над чим наполегливо працювати.
Торік вдалося знизити зарплатну заборгованість на 12 мільйонів гривень, а кількість підприємств-боржників — зі 109 до 45. Та насправді повернуто лише п’яту частину задавнених боргів. Нині затримка грошей загрожує сотням працівників одного з найбільших підприємств області — заводу «Червона зірка». Цьому ПАТ із виробництва сільгосптехніки держава затримує відшкодування податку на додану вартість (із майже 20 мільйонів гривень повернули менш як  три). Тож є над чим працювати далі і владі, й податківцям.